AcneBehandlingar » Ansiktsbehandlingar med AHA-syror

Ansiktsbehandlingar med AHA-syror

Alfahydroxisyror eller AHAs föryngrar huden genom att uppmuntra fjällande av gamla solskadade celler från hudytan. Glykolsyra är den fruktsyra mest frekvent använd för ansiktsbehandlingar men mjölksyra och citronsyra är också användbara. Mjölksyra är inte strikt en fruktsyra, eftersom det finns i kött, ost, yoghurt, men också i inlagda grönsaker.

Vem bör använda AHA behandlingar?

AHA preparat rekommenderas för dem vars hud visar tecken på åldrande . Fina linjer och bruna märken och torra fläckar ( solkeratoser kan förbättras med vanliga program eller peeling). Glykolsyra kan också vara till hjälp för dem benägna att få akne .

Hur fungerar de?

Med tiden och solen finns det en gradvis men långsamt i den hastighet med vilken gamla celler lämnar ytan av huden och ersätts av nyare celler. Detta resulterar i ett ytskikt av döda hudceller, som är ansvarig för uppkomsten av åldrad hud.

AHA lossar lim-liknande substanser som håller cellerna ytskinn med varandra och bidrar till en död hud lossnar. Huden under en fräschare och friskare look med en jämnare färg och konsistens.

Med hög koncentration och långvarig användning kan AHA också påverka de djupare hudlagren. Kollagen och elastin förnya göra fina linjer mindre tydliga.

Vad innebär AHA peeling?

En idealisk behandling för upptagna människor som inte kan ta ledigt från arbetet för en djupare peel eller laser renovering , AHA ansiktsbehandling peeling retexture varsamt huden under en period på några månader. Behandlingarna är också till hjälp att stabilisera fet eller acne-benägen hud och förbättra hudens ton.

En glykolsyra peeling tar ungefär 15 – 20 minuter. Det upprepas oftast vid en till två veckors intervaller som det är ytligt så återhämtning är snabb. Styrkan hos varje peel varierar från 20 till 70%, beroende på hudens känslighet och man börjar försiktigt.

Ytan renas noggrant och därefter används peelinglösningen i tre minuter. Det svider milt. Lösningen tvättas sedan bort.

Behandlade huden kan vara lite rosa omedelbart efter behandling. En liten skala kan uppstå under de närmaste dagarna. Det kan döljas med fuktighetskräm eller normal make-up.

AHA hudvårdsprodukter

Det finns många produkter med varierande koncentrationer av olika AHA i olika baser. För bästa resultat bör lämnas kvar om förberedelserna användas på natten, om det behövs två gånger dagligen. De kan varvas med andra anti-aging preparat, inklusive retinoid krämer och vitamin C .

Det finns särskilda förberedelser för torr, normal och fet hud. De som är tillgängliga från läkare är starkare än på apotek och terapeuter skönhet.

Glöm inte det viktigaste hudvårdstipset – Att alltid skydda huden från solen !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.